Кадър tagesschau, YoutubeОбщо 103-ма българи са заразени с COVID-19 в кланицата

...
Кадър tagesschau, YoutubeОбщо 103-ма българи са заразени с COVID-19 в кланицата
Коментари Харесай

Дневник: В кланицата Тьониес има 103-ма българи, заразени с коронавирус

Кадър  tagesschau , Youtube

Общо 103-ма българи са инфектирани с COVID-19 в кланицата " Тьониес " в Северен Рейн-Вестфалия.

Това сподели за " Дневник " генералният консул на България във Франкфурт Антоанета Байчева. По думите ѝ резултатът е въз основата на тестванията измежду всички 590 българи, които работят за най-голямата немска касапница. Двама от тях са на стационарно лекуване в болница.

Значително по-малко към този момент са позитивните проби в " Геестланд " във Вилдесхаузен, Долна Саксония, съгласно данните, доказани от Байчева. Германски медии сочат, че правенето и обработката на тестванията за всички 1100 чиновници - множеството от които българи - едвам следва. Вчера " Дневник " заяви, че измежду инфектираните в кланицата има българи.

Огнището на ковид в кланицата на група " Тьониес " върна карантината за над 600 хиляди души в два окръга на западногерманската провинция. Случаят, като се изключи че породи безпокойствие от нова вълна на разпространяване на болестта, доби политически оттенък след коментар на районния министър председател Армин Лашет, обвинил върнали се от отмора в родината си българи и румънци за увеличаващите се случаи.

В кланицата работят чужденци от доста страни, като българите са под 10% (над 6500 души), по-големи са групите на румънци и поляци. От днешните данни следва, че делът на инфектираните измежду българските жители, работещи за " Тьониес " и сега сложени под карантина, е над 15%.

На всички служащи бяха изследвани, а карантината в окръг Гютерсло, където се намира кланицата, ще е до 30 юни, когато управляващите ще преценяват дали вирусът се популяризира интензивно отвън обекта.

Единайсет са досега и позитивните проби в кланицата " Геестланд ", където по данни, получени от консулството, работят 700 български жители - по-голямата част от работната мощ.

Вчера след обяд случаите са били 35 при направени 341 теста по данни на представителя на окръга Оливер Галеоти. Очаква се всеобщото проучване в " Геестланд " да завърши до петък. Според компанията притежател на кланицата, PHW, от доказаните до през вчерашния ден проби голямото болшинство са на така наречен контракти с подизпълнители (Werkvertrag) при тежки работни условия - процедура, която немското правителство опита да промени тази пролет при първите огнища на COVID-19 в кланиците.

Проблемът във Вилдесхаузен е, че част от работещите в " Геестланд "  живеят в различен окръг, Дипхолц - в едно от общежитията има към 200 души. Резултатите се чакат, а управляващите занапред ще схванат дали има и локално разпространяване на болестта. Според някои издания частна компания следи за спазването на карантината.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР